torsdag 14 februari 2008

Vardagsmat!

Hur gör man för att lyckas göra matlagningen lite roligare på vardagar? Ja, jag vet inte hur ni gör men min plan är att minst en gång i veckan knåpa ihop ett nytt "vardagsrecept" och presentera här. Då får man ju lite press på sig att prestera lite mer och kanske även gott.

Vad ska det då få bli i dag? Jag får börja med att inventera kylskåpet och se vad som finns.
En del kul hittade jag. Så tanken är att få ihop en currykyckling med couscous och grönsaker.
Till att börja med så strimlar och steker jag en kycklingfile som efter en stund får sällskap av skivade champinjoner och finhackad färsk ingefära i stekpannan.

Meddans det fräser så är det dags att fixa couscous. En kastrull med lämplig mängd vatten, spansk peppar, stjärnanis, salt och lite olja åker på spisen.

Meddans jag väntar på att det ska koka så åker några pepparkon, salt och en pirri pirri ner i morteln för att krossas och blandas.
Sedan så kokar couscous vattnet och det är bara att plocka ur den spanska pepparen och stjärnanisarna för att sedan slå i couscous, KLART !
OBS! Klia dej inte i ögonen när du har skurit spansk peppar och krossat pirri pirri. Det svider fortfarande.

Nu är det dags att hälla kokosmjölk över kycklingen och krydda med curry, soja och salt, peppar och pirri pirri blandningen (reds sedan med majsena). Det får sedan stå och puttra lite under tiden jag ger mej på att hacka lite grönfoder.
Röd-, grön paprika, schalottenlök , purjo och morötter är vad som fanns i kylskåpet, allt finhackas och fräses på snabbt i lite olja.
Recept:
P-O:s CousCous
Lagom mängd vatten
3 Stjärnanis
1 Spansk peppar
Några droppar soja
Lite olja
Fullkorns Couscous
Kycklingröra
Strimmad kycklingfile
Skivade färska champinjoner
Färsk ingefära
Curry
Kokosmjölk
Soja
Salt, svartpeppar och pirri pirri
Grönfoder
Grön paprika
Röd paprika
Några schalottenlökar
Purjolök
Morötter
Att dricka till
En kall öl

Så är det bara att lägga upp allt på en talrik och äta.
Hur blev det då? Jodå, mätt blev jag och inte smakade det så illa heller. Fast Ingefäran va bortkastad, för den kände jag aldrig smaken av och lite mer curry kunde jag nog ha tagit.
Sedan va det synd att mina mini majs va fula och åkte i soporna.