onsdag 17 december 2008

Snabbmat på mitt vis

Gunde Svan gav ut en kokbok där all mat skulle gå att fixa på samma tid som potatis kokar.
Det som varit fixtiden för min del är att pastan ska bli klar och det funkar oftast eftersom det tar en stund att koka upp pastavattnet.
Men nu så har jag gått och köpt mej en vattenkokare och då är ju vattnet klart på ett par minuter. Så nu är det bara att få fart på tillagningen av tillbehören.

Men i kväll va det inga problen att få allt klart medans pastan kokade, tja jag får nog erkänna att nästan allt va redan färdigt från början. Det va bara vitlöken som skulle finhackas innan pastan va klar.
När pastan va avslagen så åkte den tillbaka i kastrullen och rördes ihop med olivolja, vitlök, svartpeppar, salt och finriven parmigiano som smälte. Sedan åkte det upp på talriken och över det fick det bli sönder riven bresaola och mozzarella med basilika.

Måste säga att det blev inte allt för illa och till det fick det bli kranvatten i glaset. Men sedan fick det bli en grappa.... mest för matsmältningens skull, för som tur var fanns det lite kvar i flaskan sedan vi var i Arbåga.