fredag 14 november 2008

Pasta tricolore

I dag va jag snäll mot min sushi älskande jobbarpolare och föreslog att vi skulle äta lite rå firre med ris. Visst, det smakar inte så illa men man blir inte så särskilt mätt.
Så på väg hem så va jag redigt hungrig så nu är det dags för lite utsvävningar i köket igen.

Men först måste jag förbi den lokale ICA handlaren. Därifrån kom jag med en halvfylld kasse med lite kul mat efter att betalt fem hundra svenska lire.

Väl hemma så åkte pastavattnet på, sedan va det bara att tömma kassen och börja förbereda pastasås.

Jag steker gärna saker i omgångar eftersom de ska va i pannan lite olika länge,sedan blandar jag allt när det ska färdigställas.

Så då skedde saker ungefär i den här oordningen:

Tvätta och tärna kastanjechampinjoner, schalottenlök och vitlök.
Ner med smör, olja och svampen i pannan när den blivit varm.
När svampen är halvfärdig så åker schalottenlök i och när båda börjar bli klara så får även vitlöken några sekunder pannan innan allt åker ner i en skål.

Under tiden så har jag tärnat lite rökt sidfläsk som nu står på tur att brynas. När den har fått lagom färg så får den göra de övriga sakerna sällskap i skålen.

Nu är det nötfärsens tur att få lite färg.
Medans den ligger och fräser så tärnar jag paprika, soltorkade tomater och krossar några svartpepparkorn tillsammans med havssalt och lite pirri pirri.

När färsen är färdigstekt så åker allt i skålen ner i pannan igen tillsammans med färsen. Lite tomatpure och kryddklandningen tillsätts tillsammans med de soltorkade tomaterna och lite riven Parmigiano.

Nu är den tricolore färgade Fusillin färdig och stekpannan får stå på svag värme medans jag slår av pasten. Efter det så slänger jag ner paprikan i pannan så den får bli lite varm, men inte så länge så den blir mjuk.

Allt åker upp på talriken och piffastill med lite babyspenat och riven Parmigiano och till detta dricks en Siciliansk Merlot med skruvkork.



Lite efterrätt måste man ju också ha om man ska kunna sova gott i natt.
Starkt kaffe, glass, en bit Anthon Berg och en grappa ska jag nu avsluta det hela med.

Är det någon som tror att jag kommer att somna i soffan innan jag lyckats sappa mej fram till ett sevärt program på TV:n?