tisdag 4 mars 2008

Penne och P-O:s köttfärssås

Så äntligen har jag varit in i köket igen. Den här gången så blev det en variant av min köttfärssås och Penne.

Innehållet i köttfärssåsen kan variera ganska kraftigt beroende på vad som finns hemma. Det samma gäller valet av pasta, det går ju naturligtvis lika bra med annan pasta än Penne. Resultatet varierar därmed också och utöver urvalet av ingridienser så är resultatet beroende på inspiration. Men i dag fanns huvudingredienserna hemma och inspirationen är på topp, så det här ska nog bli bra.
Nu är jag sån så att jag gärna bryner saker i omgångar om det är mycket som ska i pannan på slutet, allt ska ju vara perfekt brynt! Därför börjar jag att bryna rökt sidfläsk och färska champinjoner (i smör och olja naturligtvis). Fläsket skär jag gärna i lite större bitar så det blir lite att tugga på.
Sedan bryner jag purjolök, schalottenlök och vitlök. Allt hackat i lagom bitar, även vitlöken. Jag skulle aldrig komma på tanken att pressa den.
Efter det åker nötfärs ner i pannan för att brynas ganska hårt.
När köttfärsen är lagom brynt så åker fläsk, svamp och lökblandningen ner i pannan. Eftersom allt är färdigbrynt så är det bara att kasta i paprika, kryddor, grädde, soja, tomatpure, riven muskotnöt och ett berg av riven Parmigiano.


Ställ inte fram salt och peppar på bordet utan där skall muskot och Parmigiano stå bredvid rivjärnet (och då menar jag inte frun).

När man ändå är igång vid spisen så gör lite extra köttfärssås så det räcket till en köttfärspaj!


Recept köttfärssås:
Nötfärs
Rökt sidfläsk
Färska champinjoner
Purjolök
Schalottenlök
Vitlök
Paprika
Grädde
Olivolja
Soja
Tomatpure
Muskotnöt
Salt, Svartpeppar och Pirri Pirri blandning

Pasta:
Penne

Grönfoder:
Haricot verts (tack för tipset Anna)

Dryck:
Rött vin



Nu är det ju så att jag hatar när kockar står i TV och säger att deras egen mat är perfekt, underbar, utsökt och allt vad dom kan hitta på. Men trotts det så måste jag säga ett i dag blev det JÄVLIGT gott. Kanske beroende på äkta smör och fet grädd. Men vafan, banta kan man göra nån annan dag!