lördag 29 mars 2008

Bastarden återuppstår!

Dagen startas med att slutföra köp av en bättre begagnad hypertank från Götet. Vem behöver eBay när man har Ducceklubben :)

Sedan bar det av till verkstan för att kollmäta ventilspelet på Hypern och plocka ur kammarna. Den här gången räckte det med att titta på den för att tröttna.

Så vad gör man då? Jo man börjar plasta lite bitar för att fixa lite snyggare belysning på Bastarden. När det står och härdar så övergår jag till att slipa Bastardens kåpor. Dom kåporna fick rulla med den lacken en helg på Monzta, mer blev det inte. Men vafan lacken är ju över ett år gammal så den kan ju inte sitta kvar. Skulle Vickan gå i samma klänning på Nobelfesten två år i rad? Nä just det, då ska min Bastarden inte heller behöva rulla två år med samma lack heller!


Det jävliga är bara det att den gamla lacken va en komponentfärg så det blir till att slita bort all gammal färg.
Ja, ja tvätthallen är nog lämpligaste stället för den typen av skitjobb. Jag använder i alla fall tvätthallen så sällan för att tvätta. När toppkåpan och sidokåporna efter 6 timmar nästan är klara så blir det lite mer plastning. Hålen för kraschpuckarna gjuts igen, puckarna ska modifieras så dom sitter innanför kåporna både på Bastarden och Hypern.



Lite kafferast måste man ju ha också.
Tänk att regndäcken fortfarande sitter kvar på Hypern sedan sista körningen opå Knudan

Fan vad jag är sugen att få rulla ut Bastarden på gatan igen. Nu har den fått stå och skämmas en hel säsong så det är verkligen dags att den får återuppstå i ny skepnad till 1 maj körningen.
Färgsättningen är nästan färdigkomponerad i min vimsiga skalle, så hur den blir till slut vet man inte förrän det är klart.
Men en sak är säker, Bastarden ska döpas och namnet han ska få har han förtjänat efter sitt sista äventyr på Monzta banan, nu återstår bara att se om han kan fortsätta att leva upp till det.

Mellan besöken i verkstan ska jag försöka skriva Sagan om SuperBastarden här på bloggen. Första delen om hur den kom i min ägo finns ju redan nertecknad, så fortsättningen kommer att handla om hur en fin och felfri SuperSport blir en DirtyDucc och sedan en SuperBastard.
Naturligtvis så har vi inte sett slutet på denna Ducces äventyr för jag räknar med fler förvandlingar under de närmaste åren, så ni kan vänta er en Newer Ending Bastard Storry!