söndag 9 mars 2008

Äntligen på G

Så har man äntligen kommit igång med att fixa Duccarna.

Väl ute i verkstan så rev jag bort sprutet och dom gamla remmarna för att kunna mäta ventilspel, men... ja det är ju tråkigt så då började jag slipa lite på den ny riktade och spacklade tanken.
Sedan blev det lite mer ventilspelsmätning, men det va fortfarande lika tråkigt så då blev det till å finspackla tanken. Så nu är den snart klar för lack.

Åter till ventilerna, vertikala cylindern uppmätt och det är dags att ge sig på den horisontella, men det va ju om möjligt ännu tråkigare.
Det fick bli lite plastning av gamla kåpor istället, tja lite slipning och spackling blev det också.
Hur gick det då med uppmätning av ventilspelet? Nja... sånt tråkigt kan man ju skjuta på lite till.

Affärer lyckades jag få gjort i helgen också.
Lite gamla SS kåpor byttes bort mot bättre beg. broms- och kopplingspump från en lite nyare SS med plast behållare. Det blir nog fint på Bastarden.
En uppsättning nya kåpor till Marilyn blev inköpt.

Så nu är jag sjukt sugen på att åka och handla lite färg och börja lacka. Måste bara fundera lite på vad det ska bli för lack på hojarna.
Marilyn ska få både det nya och det gamla kåpseten upplackade i olika färger. Lite galna ideer finns men frågan är bara hur vågad man kan vara innan andra Duccatister börjar spotta och sparka på henne? Men orginal kan jag garantera att det inte blir!
Bastarden ska också få nya färger, men den är jag lite mer osäker på vad jag ska göra med. Måste ju bli nå uppkäftigt som passar stilen på den "lite" udda hojen.

Tänk att det ska va så mycke roligare att spackla, slipa och leka med färgsprutan än att skruva. Fast det va ju målare jag tänkte bli en gång i tiden, straxt efter att jag hade gett upp planerna på att bli kock.
Den dan hästarna sköter sig så ska jag sägaupp mej från jobbet och leka med färgsprutan på heltid, då kanske man kan bli bra på det också. Ja, ja... jag får nog nöja mej med att ta några dagar semester för att fixa lackandet.