lördag 20 december 2008

Dags att skaffa ett liv.

I kväll så satt jag med fjärrkontrollen i näven och zappade bland kanalerna på TV:n. Fredagkväll och inte hittar jag nä vettigt att titta på, kanske har jag för lite kanaler men jag orkar inte med an massa filmkanaler som man ska zappa igenom också. Till sist så fastnar jag för en riktig chickmovie, nämligen Mitt Afrika. Det jävliga är att dessutom så va det de bästa/minst sämsta jag hittade.

Men kvällens begivenhet va inte att glo på TV;n utan att prova mig genom ett litet urval bolagets Glögg sortiment. Nu är jag av den sorten som inte gillar varm glögg med russin och skit utan jag föredrar glöggen rumstempererad eller aningen sval. Så ni som vill ha er glögg varm ska inte ta så stor notis om min betygsättning.
Sortimentet jag hade införskaffat var Dufenkrooks Prestige, Amarone hjortron och Amarone vanilj samt Blossas årgångsglögg från 03 – 08.

Resultatet blev som följer:

Dufenkrooks Prestige är en riktigt god glögg som funkar fint att sippa på.
Den får fyra väl inslitna slitna vippor.

Dufenkrooks Amarone Hjortron smakar inte mycket glögg men har riktigt bra hjortronsmak, fast jag skulle nog vilja ha mer smak av solmogna blötgubbar som man plockar och äter direkt på myren.
Den får tre vippor med aningen kromsläpp

Dufenkrooks Amarone Vanilj smakar heller inte mycket glögg, men eftersom jag är en gottgris som älskar allt som smakar vanilj så kan jag bara säga att den är helt rätt.
Den får fem fina och glänsande vippor

Blossa 03 Pomerans smakar en del glögg men sedan har den en bismak (troligen Pomeran) som inte är särskilt god.
Den får två vippor med redigt kromsläpp

Blossa 04 Vinteräpple reagerar jag på redan när man öppnar korken och smaken gör mej inte besviken. Den har en frisk äppelsmak och jag skulle kunna tänka mej att dricka den även en varm sommarkväll ute i trädgården (som jag inte har).
Den får fem fina och glänsande vippor

Blossa 05 Hjortron & Armangnac hade en aning hjortronsmak men inte så mycket som Dufenkrooks. Sedan så va det en del andra smaker men glöggsmaken saknades helt, fast ganska frisk och god ändå.
Den får tre vippor med aningen kromsläpp

Blossa 06 Lingon och Enbär var frisk i smaken, men fan vet vad den smakade,,, nä den va ingen höjdare.
Den får bara en kass vippa i metallåtervinningen

Blossa 07 Havtorn & Kanel smakar en del glögg och massor av jul, inte alls fel.
Den får fyra väl inslitna slitna vippor

Blossa 08 Blåbär smakar aningen blåbär, inget glögg och den är fan inte god men inte helt obehaglig att dricka heller. Ganska intetsägande och ett stort JAHA.
Den får två vippor med redigt kromsläpp

I övrigt kan nämnas att Dufenkrooks glögg håller 20% medan Blossas håller 15% och det märks på smaken.
Ingen av de jag provade i kväll slår mina två favoriter Blossa Rom och Cognac men det hade jag inte förväntat mej heller.

Med tanke på hur jag spenderar en fredagskväll med chickmovie, Glöggprovning och bloggande så är det nog dags att fundera på om man inte skulle skaffa sig ett liv… nääää det är fan battre att åka ut till verkstan och börja slipa lite på kåporna så man kan komma igång med den nya lacken.

Nej nu tror jag att jag ska avrunda kvällen med en Grappa di Chardonnay.
SKÅL och gonatt!