fredag 22 februari 2008

En allt för vanlig fredag.

Inte blev det några nya tallrikar på lunchen, ja det blev helt enkelt ingen lunch heller.
Det är konstigt att allt ska hända på fredagar. I dag har jag inte gjort något av det jag skulle göra utan bara akutjobb och inte är man hemma förrän åtta på kvällen. Så nu blir det till att fixa allt annat i helgen.
Men nu ska det bli mat och varför ändra på ett vinnande koncept, så det blir en variant på gårdagens middag. Det enda som ändras är att jag petar i lite Italienk salami och dricker rödtjut före, till och efter maten.

Undrar om det är nå bra på TV:n i kväll som jag kan sova till?

Det kan bli dyrt att blogga

Nu när jag börjar lägga upp bilder på min hemlagade mat så inser jag att jag borde skaffa lite snyggare porslin. Man kan ju inte visa bilder på 20 år gamla tallrikar.
Så det får nog bli till att gå förbi Duka på lunchen.
Det här räknade jag inte med när jag började blogga!

Snabbmat

Igår på väg hem från jobbet så inser jag att jag inte lagat någon mat hemma på hela veckan. Så kan man ju inte ha det, jag har ju bestämt mej för att lägga in ett vardagsrecept här minst en gång varje vecka. Men eftersom jag anar att det inte finns mycket hemma i skåpen så då är det bara att stanna och handla på väg hem.
För att få lite inspiration inför matinköpet så börjar jag med att gå på bolaget och handla några flaskor vin. Sedan knallar jag vidare in på ICA för att hitta lite kul mat till vinet.
På bolaget så hittade jag sju flaskor rödvin som jag inte provat tidigare, men när jag väl kommer in på ICA så har all fantasi försvunnit och det blir bara lite planlöst handlande.

Väl hemma så får jag bevis på hur tomt det är på mat. För när jag kommer in så ligger husmusen Helge utmärglad innanför dörren och i skafferiet sitter fyra undernärda kackerlackor med bedjande ögon och tigger.
Jag börjar med att koka spagetti och kollar sedan vad jag lyckades få med mej från ICA, tja mycket va det ju inte. Så det får bli lite enkelt som vanligt, ja en av mina favoriter får det bli. Gott, enkelt och lite disk!

Spagetti, Soltorkad skinka, salt, peppar, olivolja och ett berg av riven Parmigiano.
Till det passar rödvin bäst men i nu fick det bli vanligt kranvatten. Men efter maten tog jag ett glas portvin och lutade mej tillbaka i soffan och så tog gårdagen slut. Så därför fick jag skriva det här i dag.