måndag 31 mars 2008

Från vetenskap till Italienska läckerheter.

På förmiddagen så var jag på ett möte som fick mej att känna det som att jag va med i Snillen spekulerar. Det är alltid kul att få imponeras av rena genier, synd bara att man själv känner sig fullständigt pantad i deras sällskap bara.
Men, men det är bara att passa på att lära sig så mycket man kan.
Som t.ex. att samtidigt som teflonbeläggning tydligen ska göra under med Mackans nya fina kolvar, men med teflonbeläggning på kontakterna i en högspänningsbrytare så kan det gå käpprätt åt hel**te. Ja, jo kontakterna glider bra och inte slits dom så mycket heller, det är bara det att teflon inte så gärna vill leda ström, så följden blir hög resistans och brända kontakter.
Mitt i mötet så slås jag av tanken att det är till dessa genier man ska lämna Ducce motorn nästa höst. För här lämnas inget ås slumpen, här är det vara ren vetenskap som gäller.
Fast efter en stund så inser jag misstaget i min tankebana. Dessa herrar får ett uttryck i ansiktet som liknar ett barns uttryck när det får en glass en varm sommardag när dom börjar prata om förstörande prover och att såga sönder allt så dom får in bitarna i sitt nya fina svepelektronmikroskop.
Huga, så får ingen göra med mina Duccar

Efter att ha missat lunchen (genierna behöver tydligen inte äta) så är mötet till sist slut.
Så över till lite mer privata ärenden. Med mitt gamla skinnställ i en kasse så vandrar jag genom Västerås på jakt efter en kompetent skräddare.
När jag väl hittat skräddaren så visar det sig att han fortfarande har lunch. Men det gör inte så mycket eftersom jag haft telefonen avslagen och meddelande boxen är full.
När jag vandrar runt lite på måfå, fullt upptagen av ett telefonsamtal så ser jag en butiksskylt i Italienska färger. Jo det är en butik och inte en restaurang, självklart blir man nyfiken och måste titta lite närmare.
Jodå det är rena drömmen i form av en liten butik vid namn PARMA som är full av Italiensk läckerheter.

Så åter till den intressanta butiken ! Men väl inne så börjar telefonen varva upp mot fulla varv (har en ylande Desmosedici som ringsignal).
”Jaha, ja, jo jag har det på kontoret jag kan ringa dej om 10 minuter… ”
Så då blev det ingen djupdykning bland läckerheterna i dag inte. Men vad ser jag…. Matlådor och inte bara det utan GI matlådor! Jisses jag ska nog börja banta med GI metoden.
Kan bara säga ”Åt helvete med matlagning” här kan man ju köpa all mat man behöver och färdiglagad dessutom. Det är utan tvekan en DesmoHolic:s dröm. Men i dag han jag bara köpa en lunchlåda och ett par olika pecorino.

Men på eftermiddagen så tog jag mej tid att skriva några reseräkningar som jag ledat efter med ett tag. Ja det va ganska lönande, så jag ringde och beställde en ny bromspump, det blev en 1098 pump.